Mozes grondlegger van democratie

De lesboeken met Bijbelverhalen zijn goedgekeurd door de onderwijscommissie.

in Christelijk Nieuws

De verhalen uit de Bijbel over Mozes en Salomo zullen binnenkort te lezen zijn in de lesboeken van Texaanse kinderen. De lesboeken met de Bijbelverhalen werden afgelopen weekend goedgekeurd door de onderwijscommissie. Deze ontwikkeling is een overwinning van de Republikeinen maar veroorzaakt ook commotie.

In de godsdienstboeken zullen bijvoorbeeld de verhalen van Mozes en Salomo komen te staan. Ook Jezus speelt een belangrijke rol. Principes als scheiding tussen kerk en staat komen ook af en toe aan bod. Er wordt volgens de critici in het boek veel verzwegen rond het geweld dat door de jaren heen werd gebruikt om het christendom te verspreiden. Dit is dan ook het discussiepunt.

Texas heeft vooraanstaande positie
De staat Texas is de op een-na-grootste van het land en heeft daardoor een voortrekkersfunctie. Boeken die in Texas worden uitgekozen, worden landelijk verkocht en belanden ook in andere staten op de boekenlijst. Voor de godsdienstboeken is dit gunstig, aangezien de verhalen in de lesboeken zo het hele land doorgaan.

Bron: Trouw 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons