Michanetwerk overhandigt 148.000 handtekeningen aan G20

"Corruptie doet de armen in de wereld het meeste pijn."

in Christelijk Nieuws

Afgelopen weekend heeft het christelijke Michanetwerk 148.000 handtekeningen overhandigd aan de economische organisatie G20 in het Australische Brisbane, zo meldt het Nederlands Dagblad. Dit allemaal om corruptie en belastingontwijking tegen te gaan.

Het Michanetwerk probeerde met een open brief aandacht te vragen voor corruptie en belastingontwijking. De brief heeft het Michanetwerk laten ondertekenen door ruim negentig kerkleiders die volgens Micha meer dan een miljard christenen vertegenwoordigen.

Het Michanetwerk
Het Michanetwerk strijdt over de hele wereld tegen armoede en onrecht. Vooral in Afrika is er volgens Micha veel corruptie. Deze corruptie is vooral gericht op het gebrek aan transparantie van geldstromen of het ontduiken van de belasting. Directeur Joel Edwards reageert op de uitspraken: “Corruptie doet de armen in de wereld het meeste pijn. Landen die rijk zijn aan grondstoffen lopen miljarden mis door het gebruik van belastingparadijzen.”

“Aantal handtekeningen valt tegen.”
Coördinator Annemarthe Westerbeek zegt dat het de bedoeling was om een miljoen steunbetuigingen te overhandigen. In die zin valt het aantal handtekeningen tegen. “Het is een onderwerp dat voor weinig mensen dichtbij staat.” In Nederland is er tijdens de Micha zondag vorig jaar aandacht besteedt aan de corruptie. Vanuit de Nederlandse kerken kwamen er rond de tweehonderd handtekeningen binnen.

G20
G20, de landen die een groot deel van de wereldeconomie bezitten, maakte afspraken om vooral belastingontwijking van internationale bedrijven tegen te gaan. G20 geeft nu de duidelijke boodschap dat corruptie als diefstal wordt beschouwd en niet wordt getolereerd.
 

Bron: Nederlands Dagblad

Foto:  futureatles.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons