McDonalds moet Amerikaans kerkgenootschap redden

"Het christendom is niet in staat is om het moderne publiek vast te leggen"

in Christelijk Nieuws

Een christelijke groepering in New Jersey is bezig fondsen te werven om een McDonald's franchise te kopen en op te zetten in hun kerk. Het project is al omgedoopt tot de McMass. De groep ziet het zelf als een noodzaak om 'de kerk te revitaliseren als centra voor gesprek en cultureel engagement'.

(imported body)

In de promovideo voor de campagne wijst de organisatie erop dat drie miljoen mensen jaarlijks de kerk verlaten in de Verenigde Staten, en daarnaast maar liefst 10.000 kerken verspreid over alle staten in 2013 hun deuren sloten.

Kerken zijn buurthuizen
'Het is tijd voor de kerken om om te gaan met het ondernemerschap. De McMass Project is het helpen van kerken gelijke tred te houden in de moderne wereld. We kunnen al deze problemen oplossen en meer aanwezig zijn in het culturele landschap vandaag de dag door de oprichting van McDonald's franchises in kerken!' zegt de groep. Paul Di Lucca, een van de oprichters van McMass, vertelde NBC dat "het christendom niet in staat is om het moderne publiek vast te leggen", terwijl McDonald's restaurants dagelijks 70 miljoen mensen eten voorschotelt. De groep ziet het dan ook als de perfecte partner. "Kerken zijn buurthuizen, maar moeten mensen aantrekken om zichzelf financieel te kunnen ondersteunen. McDonald's zijn winstgevend, trekken constante drukte, maar moeten grote, centraal gelegen ruimten," zo staat op hun website vermeldt.

De groep is op zoek naar één miljoen dollar om het project op te zetten. Of dat er van gaat komen is de vraag. De teller staat op het moment van schrijven op 104 dollar.

Bron: IKON Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons