Kerken gebruiken IS-vlag om Evangelie te verspreiden

in Christelijk Nieuws

In Nederland ontstond deze zomer ophef nadat sympathisanten van de Islamistische Staat (IS) zwaaiden met vlaggen van de terreurgroep. Kerken in Australië gebruiken de vlag om Jezus' boodschap door te geven. Op de vlag staat de tekst: 'Houd van je vijanden en bid voor hen die je vervolgen - Jezus'. Dit meldt Christian Today.

Deze actie is mogelijk gemaakt door Outreach Media. Zij baseren de tekst uiteraard op de bijbeltekst Matteüs 5:44, waarin Jezus de opdracht geeft om vijanden lief te hebben. Deze boodschap gaat in tegen de originele boodschap die op de IS-vlag staat: 'er is geen god dan God'. Eronder staat een witte cirkel met de woorden 'Mohammed is de boodschapper van God'. In ons eigen land verboden de gemeenten Den Haag en Amsterdam afgelopen zomer de vlag tijdens demonstraties.

Outreach Media hoopt dat de bewerkte IS-vlaggen de liefde van Christus zichtbaar maken tegenover het wrede gedrag van de IS-terroristen. De vlag is ontworpen omdat kerken in Australië een middel zochten om de christenen, die door IS vervolgd worden, te ondersteunen. Zo'n 100 kerken zouden deze maand hebben aangegeven om de vlag te willen gebruiken. Malcolm Williams, directeur van Outreach Media, benadrukt dat de vlag niet is bedoeld om te provoceren maar om gesprekken tot stand te brengen.

Eerder kwam Outreach Media in 2007 in het nieuws met de tekst 'Jesus Loves Osama'.

Bron: CIP / Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons