Kerken doen weinig met landelijke actie ebola-slachtoffers

Nog geen financiële actie ten behoeve van ebola-slachtoffers

in Christelijk Nieuws

Uit rondgang langs diverse kerkelijke organisaties door het Reformatorisch Dagblad blijkt dat er nog geen grote financiële actie komt ten behoeve van de ebola-slachtoffers. Toch komen er langzaam financiële initiatieven om de slachtoffers van het dodelijke virus te helpen.

De Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) zijn onlangs een noodhulpactie gestart. De CGK steunt de organisatie MAP Internationaal. Mensen kunnen via het bankrekeningnummer geld geven onder vermelding van ‘noodhulp ebola’. Ook heeft de Verre Naasten, de zendingsorganisatie van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, een donatieactie opgezet. De organisatie heeft zelf geen partners in één van de getroffen gebieden, dus heeft daarom bedacht om alle donaties over te storten naar één organisatie die wel heel actief betrokken is bij de ramp.

Collecten
Kerk in Actie, de diaconale organisatie van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) werkt samen met de Samenwerkende Hulporganisatie (SHO) Giro 555, aldus Marusja Aangeenbrug (woordvoerder). Het geld dat via giro 555 wordt verzameld komt direct bij partners die actief zijn in de gebieden waar het virus vele slachtoffers heeft geëist.

Landelijke actie
Vandaag zal op televisie de landelijke actie tegen het ebola-virus te zien zijn in Beeld en Geluid in Hilversum, zo meldt de Volkskrant. Vanaf 6.00 uur vanochtend konden mensen al het eerste geld deponeren en dit kan nog tot en met middernacht. Het belpanel zal bestaan uit bekende Nederlanders die bankgegevens noteren en vragen beantwoorden. Het geld zal gestort worden naar Giro 555. De teller van de organisatie stond vorige week al op 3,8 miljoen euro. Met de landelijke actie hoopt de organisatie in totaal een bedrag van 15 miljoen euro binnen te halen.

Foto: DFID

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons