Kerk VS geeft gemeenteleden 500 dollar mee

Pastor Truax: "We zijn geschapen door God om royaal te zijn."

in Christelijk Nieuws

Leden van een kerk in Chicaco hebben allemaal $500 dollar meegekregen. Dit is een bedrag van ruim 400 euro. Met het geld kregen zij de opdracht om iemand te helpen die het nodig had. Na een periode vroeg de gemeente het geld terug van haar leden. Volgens pastor Laura Truax hebben de gemeenteleden precies met het geld gedaan wat de gemeente had gevraagd. “Mensen besteden hun geld daar waar hun hart ligt. Geld en liefde zijn met elkaar verbonden”, aldus de pastor.

Geldbesteding
De gemeenteleden Janet en Jim Milkovich hebben met hun geld de organisatie Breakthrough Urban Food Ministries geholpen. Deze organisatie maakt gezonde maaltijden voor mensen die het nodig hebben in Chicaco. “Er zijn veel oudere burgers in het westen van Chicaco die hun eten halen bij Breakthrough Urban Food Ministries. Deze burgers zijn erg dankbaar met de producten”, aldus Janet en Jim.

Betty Michel en haar man hebben op hun beurt de organisatie The Hand geholpen. Deze organisatie zet zich in voor kinderen in een gevaarlijke of moeilijke situatie. Betty Michel en haar man hebben hiervoor beiden 500 dollar besteden. Het totaalbedrag hebben ze verdubbeld met een eigen donatie, om vervolgens 2000 dollar aan stichting The Hand te geven. Dit geld is uiteindelijk tot tweemaal toe verdubbeld door organisaties waardoor het bedrag dat is uitgereikt aan stichting The Hand 4000 dollar is geworden. Dit is ongeveer 3210 euro. De organisatie was erg dankbaar met dit enorme bedrag.

Eric Larson heeft zijn geld gebruikt om een goede vriend te helpen. Zijn vriend is zendeling en heeft het geld gebruikt om een vrouw te helpen die door haar familie is afgestoten. Eric kwam er achter dat de vrouw een beenprothese nodig had. “Het bedrag dat nodig was voor het been was precies 500 dollar. Dus het bedrag is naar de vrouw gegaan. Dit is precies hoe God het doet”, aldus de zendeling.

Doel
Laura Truax zegt dat ze was geïnspireerd door de gelijkenis van de talenten. “De tien procent die we moeten geven aan de armen, dat was niet mijn idee. Ik heb daarvoor gebeden en ik dacht na over het idee om mensen zelf geld te geven. We zijn geschapen door God om royaal te zijn en veel van onze bezittingen weg te geven."

Bron: Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons