Kabinet praat met religieuze groepen

Er heerst spanning tussen verschillende bevolkingsgroepen

in Christelijk Nieuws

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken houdt donderdag een bijeenkomst met vertegenwoordigers van diverse religieuze en niet-religieuze organisaties. Aanleiding zijn de toegenomen spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen in ons land.

De bijeenkomst vindt plaats in de Ridderzaal. Ook minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is aanwezig.
Doel van de bijeenkomst is om met elkaar in gesprek te komen en te onderzoeken wat iedereen kan doen om de spanningen te verminderen, laat het ministerie van Sociale Zaken weten. Uitgenodigd zijn leden van verschillende joodse, islamitische, christelijke en andere religieuze organisaties. Verder hebben tientallen jongeren met verschillende achtergronden en een aantal burgemeesters een uitnodiging gekregen.

Islamitische Staat
Afgelopen tijd waren er diverse incidenten rond religieuze groeperingen. Zo werden joodse instellingen, maar ook moskeeën bedreigd. In de zomer vonden in de Haagse Schilderswijk gewelddadige botsingen plaats tussen aanhangers en tegenstanders van de terreurbeweging IS. Vorige week ontstond opschudding over een onderzoek waaruit bleek dat veel Turkse jongeren sympathie koesteren voor jihadstrijders.

Bron: ANP


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons