(Je wordt) bedankt PKN!

in Geloven

'Hersenkraker!' dacht ik meteen, toen ik onlangs hoorde dat de PKN heeft afgedwongen dat uitgeprocedeerde asielzoekers niet langer op straat gezet mogen worden. Ook niet als ze wel terug kunnen, maar niet willen.

Altijd als de kerk en de staat zich met elkaar bemoeien, zit ik op het puntje van m’n stoel. Komt omdat ik behalve verstokt kerkganger ook politiek dier ben.

Aan de ene kant ben ik trots op 'mijn' kerk (ik ben PKN-lid): niemand gunt het een ander dat hij of zij 's nachts op straat moet slapen. Prachtig dat 'mijn' kerk nu regelt dat de kansloze onderkant van de samenleving bed, bad en brood krijgt. Bedankt PKN!

Maar ja. De kerk heeft ook makkelijk praten. De overheid heeft als taak uitgeproceerden het land uit te krijgen, al was het maar omdat dat fair is ten opzichte van de uitgeprocedeerden die wel vertrekken. Hoe zet je uit, als de ultieme consequentie, namelijk op straat zetten, je wordt ontnomen? Jammer dat 'mijn' kerk de overheid in de weg zit bij het rechtvaardig besturen van ons land. Je wordt bedankt, PKN!


Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons