INTERVIEW | Week van de christelijke muziek | Eveline

Eveline Cocu is genomineerd in de categorie "Aanmoedigingsprijs"

in Mediatips

Haar album Stop Rewind Play is een weerspiegeling van Eveline zelf. Een album waarop nuchterheid, luchtigheid en diepgang elkaar afwisselen, hier en daar met een knipoog. Het grotendeels zelf geproduceerde album bevat twaalf frisse en verrassende songs, die vrijwel allemaal door haarzelf geschreven zijn. Een prachtige mix van up-tempo liedjes en gevoelige ballads, waarbij de focus op de vocals is gelegd.

Eveline: 'Ik heb natuurlijk best lang gewacht met het uitbrengen van een soloalbum. Mensen hebben me vaak gevraagd waar hij bleef, maar op de een of andere manier voelde het nog niet alsof ik er aan toe was. Nu is het album er eindelijk. Ik heb na al die jaren en zoveel ervaringen mezelf goed leren kennen en weet precies waar mijn krachten liggen en waar niet'. De lichte RnB/Popsound met een vleugje soul is Eveline op het lijf geschreven.

Na vele jaren op de achtergrond gezongen te hebben voor verschillende artiesten is het voor Eveline Cocu eindelijk tijd om haar eigen solo-album uit te brengen. Eveline: "Dit ben ik en ik ben er ontzettend trots op. En dat mijn album dan ook nog genomineerd wordt voor een Zilveren Duif Award, voelt als een kroontje op mijn harde werken al deze jaren".

In de categorie "Aanmoedigingsprijs" zijn ook De Oden van Salomo, Paul Cherryseed, Rutger & Athalja en TimZingt genomineerd.

Wie zou er moeten winnen als Stop Rewind Play niet wint? Eveline: 'Ik vind het moeilijk om te kiezen, omdat iedereen zo totaal verschillend is, maar als ik dan toch iemand moet kiezen dan ga ik voor 'De Oden van Salomo.'


 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons