INTERVIEW | Week van de christelijke muziek

Talitha Nawijn is genomineerd voor het 'Beste Album' van de Zilveren Duif

in Mediatips

In april 2014 verscheen het tweede solo-album van Talitha: Ont-moeten. Warme vocalen, jazzy zang en originele muziek.

Talitha: "De titel van mijn nieuwe album is uit mijn leven gegrepen. Ont-moeten. Het is ontstaan uit een gevoel dat ik zelf vaak had, namelijk het gevoel dat ik altijd zoveel moest van mezelf. Jezus leert ons dat wij het helemaal niet zelf hoeven te doen! En dat scheelt echt enorm. Het ‘moeten’ verdwijnt, en er ontstaat veerkracht en richting.'

'Als ik Hem aan het woord laat en vraag of Hij zichzelf wil laten zien is dat zonder uitzondering verfrissend. In deze ontmoetingen ontdek ik hoe Hij over mij denkt, Hij geeft me wijze raad, Hij weet precies wie ik ben, wat ik leuk vind en waar ik mee worstel. Hij laat mij ook zien wie Hij is en wie Hij voor míj is! Zo verschuift mijn ‘heilige moeten’ en ‘zelf doen’ naar ‘zelf willen’ en ‘Hij in en door mij’. Dit werkt ook door in mijn ontmoetingen met anderen: ik Ont-Moet!'

Dit tweede solo-album van Talitha is in alle rust ontstaan. Talitha: 'We hebben rustig alle tijd genomen. Elk liedje is keer op keer opnieuw bekeken, de teksten zijn uitgebreid gelezen, herlezen en bijgewerkt. Aan het boekje dat bij de CD zit is ook veel zorg besteed. Vooral de foto op de achterkant is ook mooi symbolisch. Rode pumps met hoge hakken. Ik vind pumps prachtig om te zien, maar het loopt zo enorm beroerd. Ik kan er ook niet lang op staan. Het moment dat ik ze uitschop voel ik opluchting. En dat staat mooi symbool voor 'alles wat knelt achter je laten!' 

Talitha is erg blij dat haar album is genomineerd. 'Het is zo ontzettend leuk om genomineerd te worden door De Zilveren Duif als “Beste Album”. Het voelt als een vette schouderklop!'

Donderdag is de feestelijke avond op Urk waar alle winnaars bekend worden gemaakt. Voorafgaand is er een feestelijk diner. Talitha: 'Ik denk dat ik mijn pumps wel aandoe, maar dat ik ze lekker uitschop als ik aan tafel zit!'

De andere genomineerden in deze categorie zijn: Kees Kraayenoord, Matthijn Buwalda, Sela en Trinity.

De uitreiking van de Zilveren Duif is donderdag LIVE te volgen via een videostream op deze website. 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons