Internationale dag van de Bijbel

Oklahoma uitgeroepen tot gaststad

in Geloven

Vandaag is het de 'Internationale dag van de Bijbel'. Iedereen wordt uitgedaagd om vandaag een paar minuten uit de Bijbel te lezen. Dit kan ook op een creatieve manier door een bijbelgedeelte te zingen of een tekening te maken.

Het event wordt georganiseerd in Amerika door The National Bible Association en is onderdeel van de internationale week van de Bijbel. Organisaties als The American Bible Society, YouVersion, Bible Gateway en Scripture Union werken mee aan dit jaarlijkse event. “We zijn erg blij met de lancering van de Internationale dag van de Bijbel. We moedigen iedereen aan om mee te doen aan deze dag en om deze dag te delen met andere gelovigen via social media of in het openbaar met collega’s of vrienden”, aldus voorzitter van de National Bible Association Richard Glickstein.

De week van de Bijbel
De week startte op vrijdagavond met een concert in Oklahoma waarin een kinderkoor liederen te horen bracht. De hele week vinden er activiteiten plaats in Oklahoma. Deze stad is namelijk uitgeroepen tot gaststad. De dag van de Bijbel is om 12 uur vanmiddag begonnen. Bekende mensen zullen stukken uit de Bijbel voorlezen op openbare plekken in Oklahoma. Onder andere Bobby Gruenewald (YouVersion) en Jason Malec (American Bible Society) doen mee.

Social media
Een bijbelvers kan gedeeld bijvoorbeeld via Twitter of Facebook worden gedeeld met familie en vrienden. De organisatie roept ook op om te komen met een creatief idee zoals een flashmob of een tekening. Op social media wordt de hashtag #BibleCelebration gebruikt. Iedereen kan deze hashtag gebruiken om zijn of haar favoriete bijbelvers te delen.

Bron: International Day Of The Bible 

Foto: Paul L. McCord Jr.

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons