Hooggerechtshof Pakistan wil onderzoek naar christelijk koppel

Echtpaar zou de Koran hebben ontheiligd volgens woedende menigte

in Christelijk Nieuws

Het Hooggerechtshof geeft de Pakistaanse regering opdracht voor een onderzoek naar de moord op een jong christelijk koppel. Shahzad Masih en Sharma Bibi werden op beschuldiging van godslastering door omstanders doodgeslagen en daarna verbrand. De voorbije weken vonden er in verschillende steden betogingen plaats waarin de bestraffing van de daders werd geëist.

Het Hooggerechtshof geeft de regering nu het bevel om snel werk te maken van het onderzoek naar de moord op het koppel. Het roept de regering ook ter verantwoording, omdat het in juni geen gehoor gaf aan een eerder bevel voor de oprichting van een werkgroep, die zich moet buigen over de bescherming van de rechten van de religieuze minderheden.

Volgens 'Catholic World News' reageren de Pakistaanse christenen positief op de uitspraak van het Hooggerechtshof. Maar de familieleden van Shahzad Masih en Sharma Bibi maakten de voorbije dagen bekend dat zij zwaar onder druk worden gezet en worden bedreigd om de klachten tegen de moordenaars van het koppel te herroepen.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons