Geloof begint bij jou!

"Mijn God is een super optimist"

in Christelijk Nieuws

Vanaf 11 november hebben de Remonstranten een nieuwe campagne. Het doel van de campagne is om nieuwe vrienden te werven. Met de slogan 'Geloof begint bij jou' willen ze de mensen aanspreken.

Inspelen op wat mensen verlangen en niet roepen wat ze moeten geloven. Dat is de toon van de landelijke mediacampagne ‘Geloof begint bij jou’ van de Remonstranten om vrienden te werven. De campagne start op 11 november met onder meer posters op stations in Nederland, reclamespots op NPO radio 1 en 4 en advertenties in landelijke bladen. De Remonstranten zijn de eerste kerk in Nederland die op deze wijze vrienden gaan werven. 

Eigen mening
Met de slogan wil de kerk duidelijk maken dat je een eigen mening mag hebben over het geloof, dat je dingen ter discussie kunt stellen en dat je niet alles hoeft te geloven.
Deze vrijheid voor een persoonlijke geloofsopvatting sluit goed aan bij veel Nederlands die zich niet meer kunnen vinden in van bovenaf opgelegde standpunten, maar nog wel naar de zin van het leven zoeken. "Geloof begint bij mensen die je ontmoet en met wie je gesprekken hebt." 

Moderne taal
De remonstranten willen door middel van nieuwe taal en vormen de mensen bereiken. Zo worden er posters verspreid met daarop verschillende quotes, zoals "Mijn God doet niet aan dogma's" of "Mijn God is een optimist." 
Het is volgens de kerk niet de bedoeling dat de 'nieuwe vrienden' op zondag naar de kerk moeten. Ze willen inspelen op de behoeften van deze mensen. "Niet per se het bezoek aan een kerkdienst op zondag maar het gesprek over levensvragen en de verbinding met geloof staat centraal."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons