EO-symposium: I love moslims?!

Ik moet van ze houden, maar weet niet hoe...

EO Radiosymposium op 20 november onder leiding van Andries Knevel en Elsbeth Gruteke. VIDEOSTREAM via deze pagina op EO Geloven.

Nederland is een multireligieus land geworden waarin moslims en christenen samen leven. Maar leven we echt samen of langs elkaar heen?

Achterban
Als EO zien we in onze achterban uiteenlopende beelden over moslims. Er zijn christenen die PVV stemmen uit angst voor islamisering. Ook zijn er christenen die zich inzetten voor de bekering van moslims. Sommigen wonen in een straat met moslimburen, anderen hebben nog nooit een islamitische gelovige ontmoet.

Vooroordelen
De beeldvorming over moslims is er de afgelopen maanden niet beter op geworden. Er gaat bijna geen dag voorbij of negatieve verhalen over de islam bepalen het nieuws. Over jihadisten, het kalifaat en gruwelijke wreedheden in Syrië, Zuid-Soedan en Irak. Alle die berichten kleuren ons (voor)oordeel over landgenoten met een islamitische geloofsovertuiging.

Naastenliefde
Als christenen zijn we geroepen tot naastenliefde. Maar hoe praktiseer je dat als angst, argwaan en onderlinge afstand realiteit zijn in de samenleving en misschien wel in onze eigen opvatting? De EO wil een platform bieden om dat gesprek te voeren met christenen uit onze achterban en met moslims.  Daarom organiseren we een symposium in het EO-gebouw in Hilversum.

Onderzoek
Tijdens dit symposium presenteren we de resultaten van een opiniepeiling. We onderzoeken daarin hoe christenen en niet-christenen denken over de islam.
Het EO radiosymposium staat onder leiding van Andries Knevel en Elsbeth Gruteke. Gasten zijn onder andere Gert-Jan Segers, Ahmed Marcouch, Bart Jan Spruyt, Bernhard Reitsma en Ibrahim Wijbenga.

Programma en aanmelding
15.00 inloop
15.30 start symposium met korte presentaties en zaaldiscussie
18.30 slot met aansluitend napraten onder genot van een broodje

U kunt er gratis bij zijn. Kom op donderdagmiddag 20 november 2014 naar de kapel van de EO en praat mee. Aanmelding (verplicht): klik hier voor het aanmeldingsformulier

Het symposium is op 20 november ook LIVE te volgen via deze pagina op EO Geloven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons