De winnaars van de Webfish Awards 2014 zijn...

Drie categorieën: kerken, organisaties en particulieren

in Christelijk Nieuws

De jury van de Webfish Awards, de prijzen voor beste christelijke websites in het Nederlandse taalgebied, heeft zaterdag in Utrecht de winnaars van 2014 bekend gemaakt.

(imported body)

In de categorie kerken is de winnaar PKN-oosterwolde.nl, bij de organisaties GrootNieuwsRadio.nl en bij de particulieren BlijeKerk.nl. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Landelijk Missionair Festival van de Protestantse Kerk.

De winnaars
De winnende site van de kerk in Oosterwolde speelt volgens de jury het beste in op de behoefte van de bezoeker. 'Veel mensen in beeld, eenvoudige navigatie en less is more als het gaat om het tekstuele'.
De site van Groot Nieuws Radio is 'eigentijds, goed bijgewerkt, navigeert prettig en kenmerkt zich door een strakke vormgeving. Het radiostation richt zich op een duidelijke doelgroep en laat de bezoeker niet verdwalen op de website'.
De website BlijeKerk.nl, gemaakt door Maarten Boersema, deeltijdpredikant in de vrijgemaakt gereformeerde kerk Blije-Holwerd, kenmerkt zich door voortreffelijke fotografie. 'Een site met focus, schoonheid en originaliteit', aldus de jury.

De Webfish Awards is een gezamenlijk initiatief van IKON, Katholiek.nl, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen social media en internet te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons