Christelijke organisaties strijden samen tegen ebola

Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA richten zich op lokale programma's

in Christelijk Nieuws

De christelijke organisaties willen vooral hulp bieden aan lokale programma’s. Ze richten zich op het voorkomen van besmettingen met het ebolavirus. Volgens de organisaties is dat een belangrijke manier om het virus te bestrijden. Dit meldt Cvandaag.

Gevolgen
Hiernaast willen Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA aandacht schenken aan de gevolgen van de ebola epidemie op lange termijn. Gezinnen worden ontwricht doordat moeders, vaders en kinderen komen te overlijden aan het virus. Scholen en andere instellingen zijn gesloten, waardoor kinderen geen onderwijs kunnen volgen. Ook het verbouwen van voedsel ligt stil in de buurten en wijken die onder quarantaine zijn geplaatst. De bewoners zijn daardoor afhankelijk van derden voor voedsel en andere levensmiddelen.
 
Verspreiding
Ebola verspreid zich snel in West-Afrika. Er zijn al ruim 5000 mensen overleden aan het virus. De vier christelijke organisaties willen door middel van preventie, bescherming en voorlichting verdere verspreiding voorkomen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons