Christelijk echtpaar gestenigd en levend verbrand

Stel zou de Koran hebben ontheiligd volgens woedende menigte

in Christelijk Nieuws

Een woedende menigte Pakistaanse moslims heeft een christelijk echtpaar doodgemarteld en hun lijken verbrand. Het stel zou de Koran hebben ontheiligd. De vrouw van het stel was zwanger.

Volgens Pakistan Today vond de moord plaats in een steenbakkerij in Kot Radha Kishan, in de oostelijke provincie Punjab. Men beschuldigde Shahzad Masih en zijn vrouw Shama (beide in de leeftijd van 30 tot 35) van "het ontheiligen van pagina's in de koran". De meute sloeg de twee dood en verbrandde hun lichamen vervolgens in de steenoven waar ze werkten, liet de politie weten.

De vier kinderen van het echtpaar bevinden zich op een onbekende locatie. Ook is niet bekend hoe het met hem gaat. De daders zijn gevlucht. De politie arresteerde inmiddels 48 mensen in verband met deze zaak. Veiligheidsmaatregelen in christelijke wijken van de regio zullen worden opgeschroefd, aldus een lokale bestuurder.

De bisschop van Islamabad/Rawalpindi heeft het geweld veroordeeld. "Een tragische gebeurtenis", zei mgr. Rufin Anthony. "Twee onschuldige mensen aanvallen en levend verbranden op basis van louter aantijgingen is een bespotting van het juridisch systeem."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons