Antoine Bodar in gesprek met Elsbeth Gruteke

“God heeft mij tijdens mijn depressie zeer getroost”

in Mediatips

Priester Antoine Bodar houdt van de stilte, maar wisselt die graag af met het podium in Nederland. Elsbeth Gruteke praat aanstaande zaterdag met hem in het programma Onderweg over zijn jeugdherinneringen, zijn depressies en zijn nieuwste boek over Franciscus van Assisi.

Bodar spreekt openhartig over zijn leven in Rome en Nederland. Zijn bekendheid heeft ook negatieve effecten, zegt hij. “Je wordt ook verguisd, er zijn mensen die me niet kunnen velen of zien, ik word ook beledigd. Maar dat weten de mensen niet. Dat is iets wat je in je binnenkamer houdt, maar dat wel aan je vreet”, aldus een openhartige Bodar.

Depressie
“Ik heb een aanleg tot een zekere melancholie, als ik het fraai zeg”, vertelt Bodar in het programma. “Maar je kunt het ook echt depressie noemen. Die neiging is er. Daar leer je mee omgaan, ik moet me niet te zeer vermoeien”. Hij maakte twee hele grote depressies mee, rond zijn twintigste en zijn 55e levensjaar. De tweede duurde drie jaar. “Toch ben ik in die tijd altijd met God gebleven. Dat heeft mij in die depressie zeer getroost”, aldus Bodar.

Antoine Bodar is zaterdag 29 november tussen 20.00-21.00 uur te gast in EO’s Onderweg op Radio5, gepresenteerd door Elsbeth Gruteke.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons