Anglicaanse kerk accepteert vrouwelijke bisschoppen

Dit werd gisterochtend bevestigd door twee hoge aartsbisschoppen.

in Christelijk Nieuws

Binnenkort zal in Engeland de eerste vrouw bevestigd worden in het ambt van bisschop. Gistermorgen hebben de twee leiders Justin Welby (Aartsbisschop van Canterbury) en John Sentamu (Aartsbisschop van York) deze verandering ondertekend.

Al in juli heeft de grote meerderheid van de synode gestemd voor de bepaling om vrouwen toe te laten tot het ambt van bisschop. In oktober stemde ook het Britse Lagerhuis en Hogerhuis in met deze wijziging. Hilary Cotton, voorzitter van de organisatie ‘Woman and the church’, zei toen tegen de The Huffington Post: "Ik heb goede hoop dat de hervorming zal leiden tot een verandering van de cultuur van de kerk." Inmiddels is dit gebeurd. Christian Rees, lid van de synode, zei maandag op de ceremonie, dat het beeld dat de kerk een probleem heeft met vrouwen, zal veranderen.

Wie is de eerste?
Er wordt gespeculeerd over wie de eerste vrouw zal zijn die de rol van bisschop gaat vervullen.  De vier namen die worden genoemd zijn: Vivienne Faull, June Osborne, Canon Phillippa Boardman en Jane Hedges.

Bron: The Huffington Post

Foto: Terry Feuerborn

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons