Aanslag Jeruzalem niet zonder gevolgen

Burgemeester roept burgers op om de stad vrijwillig te beveiligen

in Christelijk Nieuws

Een Israëlische agent die dinsdag ernstig gewond raakte bij een aanslag op een synagoge in Jeruzalem, is aan zijn verwondingen bezweken. Dit meldde de krant Haaretz.

De politieagent is de zevende dode bij deze aanval. Twee Palestijnen vielen met bijlen, messen en pistolen dinsdag tijdens het ochtendgebed mensen in een synagoge in West-Jeruzalem aan. Vier Joden werden ter plaatse gedood door de gewapende Palestijnen. Vervolgens schoot de politie de twee daders dood.

De daders waren geen lid van een islamitische verzetsgroep zoals Hamas, maar van het linkse Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. De vier slachtoffers waren allen in het buitenland geboren Joden: drie Amerikanen en een Brit. De slachtoffers hadden wel allemaal een Israëlische nationaliteit.

Oproep
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft opdracht gegeven om de huizen van de aanslagplegers te slopen.
 
De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, riep de bevolking op zich als vrijwilliger te melden om de politie te helpen bij de beveiliging van de stad. De minister van Openbare Veiligheid, Yitzhak Aharonovitch, laat onderzoeken of de regels voor wapenbezit voor de inwoners van Jeruzalem kunnen worden versoepeld. Hij doelt in de eerste plaats op Israëli's die in dienst zijn geweest en Israëli's die al in de beveiliging werkzaam zijn, meldde The Jerusalem Post.

De Amerikaanse president Barack Obama riep op tot kalmte. Jeruzalem dreigt volgens hem in een neerwaartse spiraal terecht te komen, waar de stad heel moeilijk weer uit kan raken.


Bron: ANP

Foto: Tamar Levine, via Flickr.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons