24% van de Nederlanders leest de Bijbel

"Het lezen van Gods woord is een wezenlijk onderdeel van het leven als christen."

in Geloven

Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van de christelijke webwinkel Yssa.nl blijkt dat 24,3% van de Nederlanders de Bijbel leest. Eén op de twintig Nederlanders leest dagelijks de Bijbel.

De oprichter van Yssa, Dave van der Oest, heeft als doel meer mensen met God te laten wandelen. “Ik ben blij dat ik dit onderzoek heb laten doen. Het was niet mogelijk recente cijfers te vinden over het lezen van de Bijbel, terwijl het lezen van Gods woord een wezenlijk onderdeel is van het leven als christen.”

Onderzoeksresultaten
Verschillen in het lezen van de Bijbel zijn te ontdekken wanneer leeftijden, woonomgeving of opleiding worden bekeken. Jongeren tot dertig jaar lezen vaker de Bijbel dan 30-plussers. Ook lezen midden- en hoog opgeleiden vaker de Bijbel dan laag opgeleiden. Verder wordt de Bijbel vaker in Noord-Nederland (9%) gelezen dan in de rest van Nederland (3%). In Zuid-Nederland (17%) zegt men minder vaak dan in de rest van Nederland de Bijbel te lezen (27%).

Volgens Onderzoeksbureau Kien zijn de vijfhonderd geënquêteerden een representatieve doorsnede van de Nederlandse bevolking.

Bron: Dichtbij

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons