Zaterdag: Open Doors-dag in Jaarbeurs

Lot vervolgde christenen staat centraal in Utrecht

in Christelijk Nieuws

Duizenden mensen gaan zaterdag naar de jaarlijkse ontmoetingsdag van stichting Open Doors. Voor het eerst is de Utrechtse Jaarbeurs de locatie voor de themadag waarin het lot van vervolgde christenen centraal staat.

(imported body)

De voorgangers Ibrahim en zijn vrouw Amalee uit Syrië, voorganger Farouk uit Irak en kerkleider Jean-Marc uit de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn de hoofdsprekers. Zij vertegenwoordigen de gebieden waar christenvervolging dit jaar fors toenam. De landelijke dag van Open Doors, een organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen, trekt jaarlijks zo'n zevenduizend bezoekers.

De Open Doors-dag gaat vanwege ruimtegebrek naar Utrecht. "Jarenlang kwamen we samen in de Zwolse IJsselhallen, maar die locatie werd echt te klein", aldus directeur Tjalling Schotanus. "In de Jaarbeurs is meer ruimte voor speciale programma's, stands en andere activiteiten aansluitend op het hoofdprogramma." 

Ondanks de verhuizing behoudt de Open Doors-dag haar eigen karakter: sprekers vertellen over de situatie in hun land en hun eigen ervaringen, er is een overdenking door Open Doors-oprichter Anne van der Bijl en in de pauze worden bezoekers uitgebreid geïnformeerd over het werk van Open Doors.

Het thema is zaterdag Geloof zonder grenzen. "Hiermee benadrukken we dat christenen wereldwijd verbonden zijn", aldus Schotanus. "Juist in een tijd waarin christenen in zowel Afrika als het Midden-Oosten te maken hebben met toenemende vervolging, willen we die wereldwijde eenheid onderstrepen en versterken."

Meer informatie over de dag is hier te vinden.

Bron: HetGoedeLeven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons