Paus ontvangt overlevenden Lampedusa

Amnesty: 'Inmiddels 2.500 verdronken bootvluchtelingen'

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft woensdag 37 overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van de scheepsramp bij Lampedusa in privéaudientie ontvangen. Voor de kust van het Siciliaanse eiland kwamen op 3 oktober vorig jaar 368 bootvluchtelingen om het leven, toen hun boot in brand vloog en zonk.

(imported body)

De 37 gasten van het hoofd van de rooms-katholieke kerk zijn allemaal Eritreeërs die nu in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen en Denemarken wonen. De paus richtte zich rechtstreeks tot de overlevenden: "Soms stuit men op gesloten deuren en weet men niet waar men naartoe moet gaan. Maar er zijn veel mensen in Europa wier hart openstaat voor jullie."

Duizenden verdronken vluchtelingen
Amnesty International bekritiseert in een nieuw verslag de handelwijze van de EU-landen als het gaat om vluchtelingen die vanuit Afrika de Europese kust proberen te bereiken. Volgens de mensenrechtenorganisatie stijgt het aantal doden in het Middellandse Zeegebied 'omdat Europa de andere kant op kijkt'. "Het schaamteloze gebrek aan daadkracht draagt bij aan het toenemende dodenaantal", meldt een persbericht. Volgens Amnesty zijn dit jaar meer dan 2.500 vluchtelingen die vanuit Noord-Afrika vertrokken, verdronken in de Middelandse Zee.


Bron: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons