Paus: 'Christenen moeten samen bidden en samenwerken'

Paus Franciscus roept op tot gemeenschappelijke getuigenis

in Christelijk Nieuws

In een toespraak tot leden van de Oecumenische Arkgemeenschap heeft paus Franciscus christenen aangemaand om samen te werken, voor elkaar te bidden en samen werken van barmhartigheid te doen. Christenen moeten niet wachten totdat de theologen hun meningsverschillen hebben bijgelegd.

De oecumenische gemeenschap werd gesticht door de evangelische leider Tony Palmer, een persoonlijke vriend van de paus die vorig jaar onverwacht overleed na een ongeval. De ontmoeting vond al op 10 oktober plaats, maar de oecumenische gemeenschap gaf de beelden pas deze week vrij.

De paus zei: "Wij zondigen tegen de wil van Christus, indien wij ons blijven blindstaren op onze verschillen. Onze gedeelde doop en het geloof in de drie-ene God is veel belangrijker dan onze verschillen." De paus maant christenen aan om een krachtig gemeenschappelijke getuigenis te geven op plaatsen waar christenen worden vervolgd, in het bijzonder in het Midden-Oosten en Afrika.

Door hun moedige getuigenis bestaat er een 'oecumene van het bloed': "Velen zijn gestorven om hun geloof in Jezus Christus. Christenen moeten, ongeacht de Kerk waartoe zij behoren, hun herinnering eren en diegenen steunen die nog steeds onder vervolging gebukt gaan."

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons