Openbaringen verfilmd in 'Left Behind'

Broer en pastor Marc tipt Nicolas Cage om hoofdrol te vervullen

in Mediatips

In november verschijnt de langverwachte verfilming van de bestsellerreeks 'Left Behind' in de Nederlandse bioscoop. De boeken van Tim LaHaye and Jerry B. Jenkins zijn geïnspireerd op Openbaringen en gaan ervan uit dat de Apocalyps ieder moment kan beginnen. Acteur Nicolas Cage neemt de hoofdrol voor zijn rekening, mede dankzij de aansporingen van zijn broer, een Amerikaanse acteur, radio DJ én pastor.

"Mijn broer Marc is pastor en was ontzettend enthousiast over de rol", zegt Nicolas Cage tijdens een persconferentie. "Ik wilde graag meedoen, omdat ik het een geweldig script en een mooie uitdaging vond, maar toen ik zag hoe gepassioneerd Marc over de film was, wilde ik dit ook graag voor mijn broer doen".

Blockbuster
De boekenserie werd in 2001 al eens eerder verfilmd, maar de nieuwe makers wilden het grootser aanpakken. De eindtijd film, die mogelijk in drie delen wordt vertoond, moet een echte blockbuster met veel actie worden. Het eerste deel gaat over de start van de Apocalyps, het plotseling verdwijnen van miljoenen mensen.

Synopsis
Tijdens een vlucht per vliegtuig naar Londen verdwijnen inzittenden op een mysterieuze wijze. Niet veel later worden ook op andere plekken in de wereld rare gebeurtenissen waargenomen.
Dit leidt tot enorme chaos op de autowegen en in het luchtverkeer, want ook piloten en bestuurders van auto’s zijn ineens verdwenen. Verloren in een chaotische wereld moeten Ray Steele (Nicolas Cage) en Buck Williams (Chad Michael Murray) zich een weg banen door alle waanzin.

'Left Behind' draait vanaf 20 november 2014 in de bioscoop. Bekijk de trailer van de film hierboven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons