Onschuldige vrouw VS na 17 jaar vrij

"Ik vergeef mijn vijanden altijd''

in Geloven

Een Amerikaanse vrouw die in 1998 op valse gronden werd veroordeeld tot levenslang voor de moord op een dakloze, is vrijdag (lokale tijd) vrijgekomen. De rechter spreekt van een juridische dwaling. De 59-jarige Susan Mellen werd buiten de rechtszaal opgewacht door haar drie kinderen, meldde de Los Angeles Times.

Mellen was veroordeeld op basis van verklaringen van een inmiddels overleden vrouw die bekend stond als een pathologische leugenaar. Zij voerde de politie met valse tips over de moord uit 1997, die uiteindelijk leidden tot de arrestatie van Mellen. ,,Ik vergeef mijn vijanden altijd'', zei de gelovige Mellen na haar vrijspraak. Ze heeft 17 jaar vastgezeten.

Dubieus
De rechtszaak van Mellen werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen door de non-profitorganisatie Innocence Matters. De getuigende vrouw stond toen al bekend als een dubieus figuur. Na de veroordeling van Mellen verhuisde de vrouw naar de staat Washington, waar ze meer dan 2000 keer betrokken raakte bij politiemeldingen en -zaken.

De openbaar aanklager in Washington heeft naar aanleiding van haar verleden in 2002 al een document opgesteld waarin staat hoe vaak ze de wet heeft overtreden en in hoeveel gevallen haar getuigenverklaringen ongeloofwaardig waren. Bij elke nieuwe zaak waarbij ze betrokken was werd het document uit de la gehaald. De vrouw overleed in 2006.

Bron: ANP / beeld: video Los Angeles Times

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons