Nieuw prentenboek over vervolgde christenen

in Christelijk Nieuws

Het nieuwe prentenboek Rosa en Rahim, geschreven door Willemijn de Weerd en geïllustreerd door Esther Leeuwrik, wordt 1 november gepresenteerd op de Open Doorsdag. Het duo publiceerde al eerder het kinderboek Ik stuur je de zon, dat werd uitgeroepen tot Beste Christelijke Kinderboek van 2014.

Het prentenboek Rosa en Rahim is uitgegeven in samenwerking met stichting Open Doors. Met behulp van dit boek wil Open Doors ouders en opvoeders een hulpmiddel in handen geven om jonge kinderen uit te leggen wat vervolgde christenen zijn en onder de aandacht brengen wat je kunt doen om vervolgde christenen te helpen.

Willemijn de Weerd laat kinderen kennismaken met de thema’s delen, veiligheid en vervolgde christenen. Rosa en Rahim gaat over een nieuwe jongen in de klas van Rosa. Hij heet Rahim en komt uit Iran. Hij is met zijn gezin gevlucht en heeft al zijn spullen achter moeten laten. Rosa vindt het erg en wil graag iets voor Rahim doen. 

De presentatie van het boek vindt aanstaande zaterdag plaats op de Open Doorsdag in Jaarbeurs Utrecht.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons