Neebola: 'Zeg Nee tegen ebola'

Oproep aan kerken en christenen in Nederland

in Christelijk Nieuws

NEEbola is het initiatief van de Studiegroep Ontwikkelingssamenwerking (StOS). Deze studiegroep bestaat uit een zevental studenten die zich op frequente wijze bezinnen en een christelijke visie vormen op thema’s die gerelateerd zijn aan ontwikkelingssamenwerking.

'Neebola' doet nu een oproep aan alle kerken en christenen in Nederland.

Neebola: "Wij vragen uw betrokkenheid bij Ebola. Omdat Ebola wel degelijk opgelost kán worden. En ja, ook wij als christenen en christengemeenschap kunnen daaraan heel concreet bijdragen".

Op de website van Neebola staan de harde feiten. Het Ebola virus is in groot tempo uitgegroeid tot een regionale epidemie die zijn weerga niet kent. Op 30 september waren er ruim 3600 officieel geregistreerde dodelijke slachtoffers.1 Op 14 oktober ruim 4.400. Toekomstscenario’s zijn nog veel zwarter. Wat we bijna zouden vergeten, is dat achter deze aantallen schrijnend menselijk leed schuilt. Ziekte, dood, angst, pijn. Maar ook de economische en sociale gevolgen voor de getroffen landen zijn immens. De aandacht voor Ebola heeft de afgelopen maanden ernstig geleden onder de vele brandhaarden in deze wereld. Maar intussen wordt de internationale gemeenschap langzaam maar zeker wakker. Het Center for Disease Control, Artsen zonder Grenzen, het Rode Kruis, het Amerikaanse leger: ze zetten zich met man en macht in om hulp te bieden.

Naast de mondiale inzet zijn ook veel lokale initiatieven opgestart. Neebola schijft: 'Onze broeders en zusters zoeken naar mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen Ebola. Het menselijk leed dat zij dagelijks aanschouwen, zet hen in beweging. Als wij het leed op ons af zien komen via de media, dan zet dat ook ons in beweging. Dan zoeken ook wij kansen en mogelijkheden om diaconale hulp te bieden - juist vanuit christelijke bewogenheid en medelijden. Met onze talenten, onze middelen, onze mogelijkheden.
De betrokkenheid en inzet van ons als christelijke studenten is ons inziens op dit moment van groot belang".

'We vragen uw steun en uw gebed. Te midden van de dingen die we niet kunnen doen, zoeken we naar datgene wat wij wèl kunnen om het leed in West-Afrika te stoppen'.

Ga naar Neebola.nu voor meer informatie over deze actie.


Luister ook naar de Radio-uitzendingen over Ebola en wat wij kunnen doen:

Dit is de Dag - dinsdag 21 oktober om 18.00 uur op Radio 1
Metterdaad
- zaterdag 25 okt en zaterdag 1 november om 21:50 op Radio 5 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons