NBG richt zich alleen nog op bestaande bijbellezer

'Kerk moet zich richten op mensen die bijbel niet relevant vinden'

in Geloven

Het Nederlands Bijbelgenootschap wil zich voortaan niet meer richten op mensen voor wie de Bijbel nog niet relevant is. Dat staat in haar beleidsplan voor 2015. Tot nu toe had het NBG als doel om te 'zorgen dat de Bijbel zo veel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt'. Dat meldt de website Cvandaag.nl.

(imported body)

In stukken van het NBG wordt de omwenteling letterlijk zo verwoord: 'Uit onze analyses blijkt dat wij een duidelijker profiel nodig hebben om krachtig te kunnen opereren. Een belangrijke keuze daarin is dat we ons vooral gaan richten op de mensen die de Bijbel relevant vinden. In de oude aanpak was ons motto zorgen dat de Bijbel zo veel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt. In onze nieuwe koers is het uitgangspunt dat wij ons dus niet meer richten op mensen voor wie de Bijbel niet, of nog niet, relevant is. Wij zien dat als taak van de kerken, en zo zien de kerken dat zelf ook. Uiteraard willen wij graag helpen door het beschikbaar stellen van bijbelteksten en bijbelselecties, maar wij zullen ons niet langer zelf tot deze groep richten. In onze nieuwe koers willen we de Bijbel dicht bij de mensen brengen die de Bijbel wel relevant vinden.'

Lees verder bij Cvandaag

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons