MijnKerk.nl wil Top 2000-kerkdiensten

De Top 2000 bevat veel nummers die religieus of christelijk te noemen zijn.

in Christelijk Nieuws

Internetkerk MijnKerk.nl roept kerken op om op of rond zondag 28 december een Top 2000-kerkdienst te organiseren. Het evenement is gebaseerd op het jaarlijks terugkerende radioprogramma Top 2000 op radio 2.

(imported body)

MijnKerk.nl biedt tips op organisatorisch gebied, muzikale adviezen, achtergrondinfo en liturgische tips. De kerken kunnen materiaal downloaden en gebruiken. Elke deelnemende kerk ontvangt tevens een doos met fraaie MijnKerk.nl kaarsjes om aan te steken tijdens de dienst.
Internetkerk MijnKerk.nl is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland, maar nodigt kerken van alle denominaties uit om mee te doen en hun eigen invulling te geven.

Popmuziek 
De Top 2000 bevat veel nummers die ontroerend, inspirerend, religieus of christelijk te noemen zijn. 'Muziek die in een kerkdienst past', dachten dominees Kaj van der Plas en Fred Omvlee, die gelijktijdig op het idee kwamen om er een kerkdienst mee te houden. Zo waren er in 2013 in onder andere Zoetermeer, Paterswolde, Dronten, Drachten en Assen een Top 2000-kerkdienst.

De enthousiaste reacties van de gewone kerkgangers en die van andere geïnteresseerden en pers, heeft de predikanten overtuigd dat de combinatie inspirerende popmuziek en kerk een goede is. Dit jaar willen zij dan ook andere kerken of geïnteresseerden ondersteunen bij het organiseren van een Top 2000-kerkdienst in de eigen kerk. 

Radio 2
De Top 2000 bestaat uit de 2000 meest populaire nummers uit de geschiedenis van de popmuziek. Het is één van de meest populaire radioprogramma's van Nederland, waaraan ook op tv veel aandacht wordt geschonken. Luisteraars kunnen eind november stemmen en de lijst wordt vervolgens non-stop uitgezonden op NPO Radio 2 tussen Eerste Kerstdag 12.00 uur tot middernacht in de Oudejaarsnacht.


Bron: MijnKerk.nl

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons