"Mijn homoseksualiteit is gift van God"

Apple-baas Tim Cook komt uit de kast

in Christelijk Nieuws

"Laat ik duidelijk zijn: Ik ben er trots op homo te zijn, en ik beschouw mijn homoseksualiteit als een van de mooiste gaven die God mij heeft gegeven." Duidelijker kan de CEO van Apple niet zijn: hij is homo en hij is er blij mee.

Donderdag publiceerde de Apple-baas zelf een open brief via Bloomberg Bussinessweek. Daarin schrijft Cook dat hij God dankbaar is voor zijn homoseksualiteit, omdat het zijn leven mooier maakt: "Mijn homoseksualiteit helpt me beter te begrijpen wat het betekent om onderdeel van een minderheid te zijn en het geeft me een blik op de uitdagingen waar mensen in andere minderheidsgroepen elke dag mee te maken hebben. Het heeft me empatischer gemaakt, en dat heeft geleid tot een rijker leven. Het was soms moeilijk en onprettig, maar ik durf nu mezelf te zijn, mijn eigen weg te gaan en ik kan uitstijgen boven tegenspoed en schijnheiligheid. Bovendien heb ik er een olifantenhuid door gekregen - en dat is best handig als je de CEO van Apple bent."

Er waren al langer geruchten dat Tim Cook homo zou zijn, maar hij had zich er zelf nog niet eerder over uitgesproken omdat hij het een privé-zaak vond. Hij doet dat nu wel om een rolmodel te kunnen zijn voor andere homo's die worstelen met hun identiteit: "Als het gegeven dat de CEO van Apple homo is iemand die worstelt met zijn identiteit kan helpen, of rust kan geven aan iemand die eenzaam is, of mensen kan inspireren in hun strijd voor gelijkheid, dan was het het opgeven van mijn persoonlijke privacy waard."

Tim Cook refereert in zijn brief aan een uitspraak van dominee Martin Luther King: "De meest urgente en blijvende vraag in het leven is: wat doe je voor anderen?". De Apple-baas houdt zich met deze vraag regelmatig een spiegel voor, zo schrijft hij: "Ik ben overtuigd geraakt dat mijn verlangen naar persoonlijke privacy iets belangrijkers in de weg stond. Dat heeft me geleid tot wat ik vandaag doe."

Wat vind jij: Is homoseksualiteit een van God gegeven gave? 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons