Mercy Ships bouwt aan gezondheidszorg Madagaskar

Hulp aan kansarme bevolking

in Christelijk Nieuws

Africa Mercy, het ziekenhuisschip van de medische hulporganisatie Mercy Ships, is de haven van Toamasina, Madagaskar binnengevaren. Vanuit deze stad zal Mercy Ships in de komende acht maanden hulp bieden aan de kansarme bevolking door middel van gratis specialistische medische operaties en trainingen.

Mercy Ships verwacht ongeveer 1.700 operaties uit te voeren in de tijd dat de Africa Mercy in de grootste havenstad van Madagaskar ligt. Daarnaast zullen in de tandartskliniek aan land ongeveer 8.000 mensen een behandeling krijgen. 

De Africa Mercy met haar 400 vrijwilligers werd hartelijk verwelkomd met een Malagassische ceremonie. President Hery Rajaonarimampianina en premier Roger Kolo hielden een toespraak en kregen een rondleiding aan boord. Premier Kolo liet weten ‘vereerd en bevoorrecht’ te zijn door de komst van de Africa Mercy. “U biedt niet alleen medische zorg, maar u biedt ook hoop en nieuw leven aan de Malagassiërs.” 

Het bezoek van Mercy Ships aan Madagaskar is het eerste sinds 1996. Eerder dit jaar konden bezoeken aan Guinee en Benin niet doorgaan in verband met het ebolavirus. Tot juni 2015 blijft het ziekenhuisschip in Madagaskar.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons