Mannenbijbel vs. Vrouwenbijbel

Eerder bracht de uitgeverij de Jongerenbijbel uit

in Geloven

Uitgeverij Royal Jongbloed brengt volgend jaar de Mannenbijbel en Vrouwenbijbel op de markt. De Bijbel bevat de Herziene Statenvertaling en speciale kanttekeningen voor mannen of vrouwen.

Bijbels die voor een specifieke doelgroep worden gemaakt zijn geen vervanging van de reguliere Bijbel. De kanttekeningen helpen om de toegankelijkheid te vergroten en het gesprek van de bijbellezer met de Bijbeltekst op gang te brengen.
Wie in zijn algemeenheid een Bijbel wil aanschaffen kan het beste een standaardeditie zonder extra informatie kopen. Maar wie een standaardbijbel kent en verder wil nadenken vanuit een bepaalde blikrichting kan overwegen een doelgroepuitvoering aan te schaffen. 

Mannen vs. vrouwen
De Mannenbijbel en Vrouwenbijbel komt waarschijnlijk eind 2015/ begin 2016 verschijnen. Maar lezen mannen en vrouwen de Bijbel dan verschillend? Nee, de uitgeverij denkt dat het mogelijk is om vanuit de specifieke interesses van ieder onderdelen van de tekst naar voren te halen, waardoor het mogelijk is de interesse te stimuleren. Daarom brengen ze deze speciale edities uit. 

Speciale edities
Uitgeverij Royal Jongbloed heeft al verschillende bijbels uitgebracht die een specifieke doelgroep aanspreken. Zo brachten ze de Jongerenbijbel, de Schoolbijbel en de Bijbel voor de zorg. Daarnaast kwam de uitgeverij met bijbels op speciale momenten, zoals de Huwelijksbijbel en de Rembrandtbijbel. 

 

Bron: Royal Jongbloed

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons