Limburgs kerkje verkozen tot Meest Spirituele Plek

"Het Clemensdomein is en blijft steunpunt voor velen"

in Christelijk Nieuws

Vrijdagavond 10 oktober werd in een live-uitzending van het programma RKK Kruispunt Radio op NPO Radio 5 bekendgemaakt dat het Clemenskerkje in Brunssum verkozen is tot 'Meest Spirituele Plek van Nederland'.

(imported body)

Nadat bezoekers van de site RKK.nl twee weken konden stemmen op een shortlist van vijf plekken (het Clemenskerkje van Brunssum, OLV ter Nood in Heiloo, Bezinningscentrum Emmaus te Helvoirt, het Openluchttheater van Hertme en Het Kloosterwiel bij de Kapucijnen in Velp), kwam Brunssum met 31 procent van de stemmen als winnaar uit de bus.r

De afgelopen zomer vroeg RKK Kruispunt Radio de luisteraars om hun 'meest spirituele plek van Nederland' te nomineren. In de maanden juni, juli en augustus stuurden meer dan veertig mensen hun 'meest spirituele plek' in. Plekken variërend van een stuk strand tot een kapel, van een begraafplaats tot een duinvallei.

In totaal hebben zo'n 10.000 mensen aan de verkiezing meegedaan. Voor het Clemenskerkje is deze verkiezing een bekroning op een lange periode van restauratiewerkzaamheden en verbouwingen. Tijdens de locatie-uitzending in het opgeknapte kerkje maakte burgemeester Winants bekend dat Brunssum 31 procent van de stemmen had binnengehaald.

Peter Kleuters uit Brunssum, die het Clemenskerkje heeft genomineerd, is verguld met deze verkiezing: "Door de restauratie en deze verkiezing begint voor dit hele Clemensdomein  een nieuw leven. Deze plek was vroeger altijd een ontmoetings- en rustplek, een plek waar mensen elkaar ontmoetten, waar men rust en inspiratie vond. Het Clemensdomein is nu helemaal klaar voor de toekomst en blijft een steunpunt voor velen."

Bron: RKK

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons