'Leken' gaan opnieuw preken

Dries van Agt en Stef Bos bij nieuwe editie 'Preek van de leek' in Amsterdam

in Christelijk Nieuws

Zondag 2 november gaat een nieuwe editie van Preek van de leek van start in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam. De 'leken' zijn mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek.

In vijf afleveringen houden onder anderen oud-politicus Dries van Agt, de jonge theatermaakster en columniste Marjolijn van Heemstra en musicus/tekstschrijver Stef Bos een preek. Oud-wethouder cultuur van Amsterdam Carolien Gehrels bijt het spits af.

De 'leken' zijn mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nu gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Op een echte kansel houden ze een persoonlijk betoog over een bijbeltekst die ze zelf hebben uitgekozen. Een alternatieve kerkenraad van journalisten en theologen ziet erop toe dat alle onderdelen van een kerkdienst aan bod komen.

Preek van de leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de predikanten Henk Leegte en Rob Visser.

Zondag 2 november           Carolien Gehrels, oud-wethouder cultuur van Amsterdam
Zondag 9 november           Dries van Agt, oud-politicus
Zondag 16 november         Marjolijn van Heemstra, theatermaakster en schrijver
Zondag 23 november         Stef Bos, muzikant
Zondag 30 november         Anja Meulenbelt, schrijfster

Locatie: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, Amsterdam, tijd 17.00-18.00 uur

Bron: Protestantse Kerk Amsterdam


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons