Kinga Bán: 'Zing onze kerstliederen maar elke zondag!'

in Geloven

"Met de dag leven, dat heeft God me geleerd," zegt zangeres Kinga Bán, die twee jaar geleden ernstig ziek bleek te zijn. "Ik geloof dat Hij alles wat we meemaken ten goede kan keren."

"Vanaf het moment dat mijn ziekte, borstkanker, bekend werd, kreeg ik zo veel bemoedigende reacties! Op mijn beurt mag ik anderen bemoedigen door met de dag te leven en te zingen over wat Hij in het leven van mensen kan doen, zoals in het lied God keert alles om. In de Bijbel lezen we dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de dag van morgen."

Dankbaar

"Mijn gezondheid is nu stabiel," vertelt Kinga. "De behandeling die de ziekte moet onderdrukken, slaat goed aan en ik merk heel weinig van de bijwerkingen die ik zou kunnen hebben. Ik ben dankbaar dat ik met de dag mag leven, maar het zou voor andere mensen ook goed zijn!"

Kersttour

De komende maanden toert Kinga met Sela door het land met liederen van de nieuwe kerst-cd In het licht. "Natuurlijk zijn we in december in kerstsfeer, maar onze liederen mogen iedere zondag gezongen worden. In Zijn licht ziet alles in ons leven er heel anders uit, het hele jaar door." Kinga hoopt dat de bezoekers de liederen meenemen naar hun eigen gemeente. "Soms treden we op in een sporthal, maar het liefst zijn we te gast in al die mooie kerken door het hele land!"


Lees hier ook het interview dat Visie in juni 2013 met Kinga had: 'Ik leef niet als een ziek mens' .

Meer weten over de concerttour Kerst met Sela en de cd In het licht?
Ga naar Sela.nl
Hier vind je ook instructiefilmpjes en bladmuziek om Sela-nummers in je eigen kerk te spelen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons