Killing Jesus: Tv-film over de kruisdood Jezus

Een 4-uur durende televisiefilm over de dood van Jezus

in Mediatips

National Geographic maakt een vervolg op de 'Killing-series'. Voor het vervolg staat de dood van Jezus van Nazareth centraal.

De film is gebaseerd op de bestseller 'Killing Jesus: A history', geschreven door Bill O'Reilly en Martin Dugard. De wereldpremière van de film wordt uitgezonden op National Geographic Channel.
De rol van Jezus wordt vertolkt door de Libanese Haaz Sleiman. Acteurs Kelsey Grammer en Stephen Moyer spelen Herodes en Pilatus. 

Killing-series
Killing Jesus is het derde deel van de Killing-series. Eerder verschenen al Killing Lincoln en Killing Kennedy. Het verhaal gaat vooral over de moment voor de kruisiging van Jezus Christus. Net zoals in de vorige films zullen er stukken geacteerd zijn, maar er wordt ook gebruik gemaakt van historische inzichten. 

Wallen Green
Oud Law&Order-detective Wallen Green heeft de opdracht gekregen om het verhaal uit te schrijven en is daarnaast uitvoerend producent van de televisiefilm. Het team dat samenwerkte voor de vorige Killing-films, zullen ook bij de derde film aanwezig zijn om de film tot een succes te maken. 


Bron: Christian Post en Deadline 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons