Informatie en hulp rondom autisme

Extra informatie bij het verhaal van Jan Harry & Alice in Eva Magazine 9

in Geloven

Hieronder vind je een aantal handige informatietips voor als jij - of jij en je partner - te maken hebben met autisme.

  • Autimaat is een, door het Ministerie van Volksgezondheid erkende GGZ-instelling en is gespecialiseerd in werken met mensen en gezinnen die met autisme te maken hebben. Autimaat is ontstaan vanuit de organisatie Geef me de 5. Door de grote vraag naar behandeling en begeleiding, volgens de methodiek Geef me de 5, is besloten om een aparte zorg verlenende organisatie op te zetten: Autimaat, maatwerk in autisme.

    Autimaat en Geef me de 5 werken nauw samen en willen kwalitatief goede zorg verlenen aan mensen met autisme. Geef me de 5 heeft met Autimaat de mogelijkheid om dagelijks feedback uit de praktijk te krijgen en nieuwe ontwikkelingen direct in de praktijk te toetsen. Autimaat is, dankzij deze samenwerking, verzekerd van een methodiek die doorlopend ontwikkeld en verbeterd wordt.


  • AUTentiek biedt begeleiding aan individuen, stellen en gezinnen die met autisme te maken hebben. AUTentiek werkt vanuit de christelijke levensvisie. Deze visie houdt in, dat ze God boven alles eerbiedigen en onze medemens even lief hebben als onszelf (Matteüs 22:36-40) en dat de Bijbel als leidraad voor het leven wordt gehanteerd. Mensen die bij AUTentiek werken hebben een passie voor mensen met autisme.


  • Het Leo Kannerhuis helpt, samen met anderen en bij voorkeur in de directe leefomgeving, mensen met autisme verder met een gevarieerde en gespecialiseerde (behandel)methodiek. Een aanbod geheel afgestemd op de specifieke behoeften en wensen, op die momenten dat daar behoefte aan is.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons