'Indrukwekkende bijeenkomst' kerk Haaksbergen

in Christelijk Nieuws

Ruim 300 mensen stonden zondagavond in de St.Pancratiuskerk in Haaksbergen stil bij het ongeluk met de monstertruck in die plaats.

"Het was een indrukwekkende bijeenkomst", aldus dominee Nico Pronk, die samen met zijn katholieke collega de dienst leidde. De plaatselijke gemeenschap van kerken had de dienst georganiseerd.

"Er heeft prachtige muziek geklonken, er zijn woorden gesproken. Er was sprake van echte saamhorigheid''. Volgens Pronk wordt er in kerkelijke kring nagedacht of er nog andere activiteiten moeten worden georganiseerd die de rouw waarin het dorp verkeert vorm kunnen geven.

Stille tocht
Vrijdagavond liepen in Haaksbergen 8000 mensen mee in een stille tocht. Ze herdachten de drie doden en de tientallen gewonden die vorige week zondag vielen bij het ongeluk met een monstertruck.

Aartsbisschop
Kardinaal Wim Eijk van het aartsbisdom Utrecht leeft mee met de nabestaanden en slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck vorige week zondag in Haaksbergen. Hij bidt ook voor de mensen van de Gemeenschap van Kerken in het Twentse dorp, die in deze moeilijke omstandigheden steun en hulp moeten bieden. Dat staat in een brief die de kardinaal aan de parochie in Haaksbergen heeft gestuurd. 

In de kerk is sinds maandag een speciale herdenkingshoek ingericht voor mensen die behoefte hebben aan stilte. Komende week worden in Haaksbergen slachtoffers van het ongeluk begraven.

 

Bron: ANP 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons