"Ik zou preken over hoe mensen nu omgaan met Zwarte Piet"

NPO Spirit peilt waar Amsterdammers over zouden preken

in Christelijk Nieuws

NPO Spirit ging naar Amsterdam en vroeg: Waar zou jij over willen preken? Op vijf zondagen in november beklimmen namelijk vijf bekende Nederlanders de preekstoel van de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam. Nu komen de onbekende Nederlanders aan het woord.

(imported body)

Zondag 2 november gaat een nieuwe editie van Preek van de leek van start. De 'leken' zijn mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek.

NPO Spirit peilde het Amsterdamse publiek en vroeg waar zij over zouden willen preken. Bekijk hieronder de video.

Of ze nu gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Op een echte kansel houden ze een persoonlijk betoog over een Bijbeltekst die ze zelf hebben uitgekozen. De lekenprekers dit jaar zijn: Carolien Gehrels, Dries van Agt, Marjolijn van Heemstra, Stef Bos en Anja Meulenbelt.

Preek van de leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de predikanten Henk Leegte en Rob Visser.

Zondag 2 november           Carolien Gehrels, oud-wethouder cultuur van Amsterdam
Zondag 9 november           Dries van Agt, oud-politicus
Zondag 16 november         Marjolijn van Heemstra, theatermaakster en schrijver
Zondag 23 november         Stef Bos, muzikant
Zondag 30 november         Anja Meulenbelt, schrijfster

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:46564888&type=urn&width=560&height=320&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="560" height="320"></iframe>

Bron: NPO Spirit

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons