Genezen ebolapatiënte dankt God

Verpleegster Nina Pham bedankt ook alle mensen die voor haar hebben gebeden

in Geloven

De Amerikaanse verpleegster Nina Pham, die genezen is verklaard van ebola, heeft God gedankt en iedereen die de afgelopen weken voor haar gebeden heeft. Dit meldt de katholieke nieuwssite CNA.org.

"Ik voel dat ik geluk heb gehad en gezegend ben dat ik hier vandaag mag staan", aldus de 26-jarige verpleegster tijdens een persconferentie. "Ik wil op de allereerste plaats God, mijn familie en mijn vrienden bedanken. Tijdens deze beproeving heb ik mijn vertrouwen in God en mijn medisch team gesteld."

Geloof in gebed
De vrouw dankte iedereen die bij haar genezing betrokken is geweest. Speciaal dankte zij dr. Kent Brantly, die eerder ebola overleefde en plasma doneerde.
"Ik geloof in de kracht van gebed omdat ik weet dat zoveel mensen over de hele wereld voor mij gebeden hebben. Ik doe nu mee aan dat gebed voor het herstel van anderen."

Besmet door werk
Nina Pham wordt door haar vrienden omschreven als een gelovig katholiek. Zij liep een besmetting met het ebolavirus op toen zij Thomas Duncan verpleegde die met ebola besmet was. Duncan overleed op 8 oktober aan de ziekte.
In grote delen van West Afrika loopt het dodental ten gevolge van het virus echter snel op. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO lag het officiële dodental ten gevolge van ebola begin vorige week nog op 5.000. Maar de VN-organisatie houdt er rekening mee dat het werkelijke aantal ook 15.000 zou kunnen zijn.

Ook Phams collegaverpleegster Amber Vinson liep ebola op tijdens de verzorging van Duncan. Vinson wordt momenteel nog behandeld, maar volgens de eerste testresultaten zou zij inmiddels ook ebola-vrij zijn.

 

Bron & foto: Katholiek nieuwsblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons