Gelovigen uit Enschede protesteren tegen IS

"We willen dat het geweld tegen christenen in Noord-Irak stopt"

in Christelijk Nieuws

Een groep Enschedeërs heeft een filmpje gemaakt waarmee ze protesteert tegen de agressieve acties en de onthoofdingsfilmpjes van IS. Dit meldt RTV Oost

De groep wil dat het filmpje onder ogen komt van mensen die door IS verdreven zijn en ze een hart onder de riem steekt, maar ook bij politici en uiteindelijk bij wereldleiders. "We willen een signaal afgeven aan de internationale gemeenschap, dat er opgetreden moet worden."

Initiatief 
Het is een initiatief van twee leden van het Evangelisch Centrum in Enschede. Zij waren onder de indruk van de verhalen van de Syrisch orthodoxe gemeenschap in Enschede over de situatie van de verdreven en bedreigde Christenen in Noord-Irak. Nadat de Syrisch orthodoxe gemeenschap in augustus een hongerstaking hield op het Stationsplein in Enschede wilden de leden van het Evangelisch Centrum dat een vervolg geven. 

Positieve wending
In het filmpje liggen mensen in witte kleding op hun knieën, in dezelfde houding als de mensen in de onthoofdingsfilmpjes van IS. Ze spreken in Engelse teksten uit waarmee ze duidelijk willen maken ze hen alles afgenomen kan worden maar niet hun geloof en hoop. Het is Arabisch ondertiteld "We willen dat het geweld tegen christenen in Noord-Irak stopt, maar we willen ook het protest een positieve wending geven", aldus één van de vijftien deelnemers.

Bron: RTV Oost

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons