Geloofsverklaring strop voor Bijbels themapark

Het themapark wil alleen maar werknemers die geloven in de Bijbelse zondvloed.

in Christelijk Nieuws

Het Amerikaanse themapark Ark Encounter loopt waarschijnlijk miljoenen dollars aan belastingvoordeel mis, omdat ze alleen mensen aannemen die geloven in de Bijbelse zondvloed. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

Het themapark Ark Encounter ligt in Petersburg, Virginia en is nog volop in aanbouw. in 2016 zal het park officieel open gaan. Het themapark zal onder andere bestaan uit een houten kopie van de Ark van Noach, een ommuurde stad, een dorp uit de tijd van Noach en een replica van de toren van Babel. 

Discriminatie
Mensen die willen gaan werken op het themapark moeten van het park een formulier ondertekenen waarin staat dat ze geloven in de Bijbelse zondvloed en het scheppingsverhaal. De staat heeft gedreigd om de belastingvoordelen stop te zetten als het themapark niet stopt met deze 'discriminerende voorwaarden.'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons