Filemon Wesselink: 'Bijbel is bizar'

"Bijbel in gewone taal zo duidelijk geschreven dat je ziet hoe bizar Bijbel is"

in Geloven

TV-presentator Filemon Wesselink sprak gisteren in 'De Wereld Draait Door' zijn verbazing uit over de Bijbel. Tegenover presentator Matthijs van Nieuwkerk vertelde hij over de vele tegenstrijdigheden en "extreme dingen" die volgens hem in de Bijbel staan. Na het lezen van de 'Bijbel in Gewone taal' concludeerde hij "hoe bizar het boek eigenlijk wel niet is".

Zo haalde Filemon de tekst aan uit Genisis 6:3 waarin God zegt dat de mens niet ouder zal worden dan 120 jaar. "Maar een paar pagina's verder staat er dat Sara 127 jaar werd." 

Ook noemde de BNN-presentator een aantal "extreme dingen" die hem opvielen na het lezen van de Bijbel in Gewone taal. "Zoals dat we ons allemaal zouden moeten besnijden. Dat wist ik helemaal niet", zegt Filemon. Of de tekst in Genisis 3:16, waarin de vrouw wordt geboden om naar haar man te verlangen en dat hij de baas over haar zou zijn.

Over de duidelijke taal in de nieuwe vertaling is Filemon in elk geval erg te spreken. "ik vind dat er ook een Koran in gewone taal moet komen, want dan ga ik die direct daarna lezen".

Adieu God? met Filemon Wesselink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons