Egypte lokt toeristen met Jozef en Maria

Vluchtroute Jozef en Maria aan kindermoord Herodes wordt toeristische attractie

in Christelijk Nieuws

De Egyptische minister voor Toerisme, Ahmed Shoukry, wil niets liever dan dat de toeristen de weg naar Egypte terugvinden. Het aantal buitenlandse toeristen is sinds de val van het regime van Mubarak en het conflict met de Moslimbroeders spectaculair gedaald.

Minister Shoukry hoopt op een sterke stijging van de toeristen uit Zuid-Azië, Rusland, Oost-Europa en Latijns-Amerika. Een belangrijk middel daartoe is een georganiseerde reis in het spoor van de Heilige Familie door Egypte. "Wij hopen dat het aantal bezoekers hierdoor in het eerste jaar van onze campagne met 500.000 toeristen zal stijgen", zegt de minister.

De reis in het spoor van Jozef en Maria duurt vijf tot zeven dagen en omvat een bezoek aan enkele kloosters en een boottocht op de Nijl. Zij volgt het traject dat Jozef en Maria zouden hebben gevolgd om aan de kindermoord van koning Herodes te ontkomen. Minister Ahmed Shoukry hoopt dat het nieuwe toeristisch aanbod een impuls geeft aan het toerisme in Boven-Egypte. Het initiatief wordt de komende maanden gepromoot met een reclamecampagne in Europa en Azië.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons