Domkerk verwelkomt 750 bezoekers tijdens Night of Light

in Christelijk Nieuws

Het was een spannend moment voor de 30 vrijwilligers van Night of Light toen ze de deuren van een met kaarsen verlichte Domkerk zondagavond om half negen openden. Dat er gedurende de avond 750 mensen de uitnodiging zouden aannemen om in de kerk een kaarsje aan te steken, te genieten van de muziek en even stil te worden hadden ze "wel gedroomd, maar niet durven hopen", aldus Domkerk-predikant ds. Netty de Jong-Dorland.

De Domkerk beoogt met de Night of Light mensen in de kerk te halen die onderweg zijn naar hun weekendbezigheden voor een moment van rust en reflectie. Bezoekers worden op straat uitgenodigd een kaarsje aan te steken in de kerk, die sfeervol met kaarsen verlicht is. Ook is er live-muziek. Ds. de Jong-Dorland: "Je zag echt iets gebeuren met de mensen die binnenkwamen. Zo vanuit het uitgaansleven die bijzondere sfeer van de Domkerk in. Dat deed zichtbaar iets met mensen. Tussen de teksten die mensen op een briefje konden achterlaten zaten er meerdere die me ontroerden. Ik ben blij dat we zoveel mensen een moment hebben kunnen bieden van rust en reflectie, waar ze de dingen van de week een plek konden geven".

 

De volgende Night of Light avonden staan gepland op 15 november en 20 december. Meer informatie is te vinden op de website.

 

Bron: Domkerk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons