Domkerk klaar voor jongerenproject 'Night of light'

'We willen jongeren de kans geven om even stil te worden'

in Christelijk Nieuws

Vanaf morgen zal de Domkerk in Utrecht maandelijks op zaterdagavond in kaarslicht gehuld worden en open zijn voor iedereen die binnen wil komen. De organisatie van 'Night of Light in de Dom' richt zich vooral op jongeren die normaliter niet zomaar de kerk zouden binnenlopen. Dominee Netty de Jong-Dorland, predikant van de Domkerk, kwam op het idee van Night of Light.

(imported body)

Vanaf dit weekend wordt 'Night of Light in Domkerk voor het eerst georganiseerd. Wat verwacht u ervan?
"Ik vind het heel spannend omdat het de eerste keer is. Een team van jongeren, dat ik persoonlijk heb aangesteld, is een aantal maanden bezig geweest om deze avonden voor te bereiden. Ik verwacht dat veel jongeren, die misschien soms niet de moeite zouden nemen om de kerk binnen te gaan, gepakt gaan worden door de sfeer, grandeur en de mooie verlichte Domkerk. Je ziet ook vaak dat mensen meteen spontaan stil worden als ze hier binnen komen."

Wat hoopt u dat de avond doet met de jonge bezoeker?
"Het gaat me voor een deel om de overdracht van het geloof, maar de jongeren moeten wel weten dat 'Night of Light' geen kerkdienst is. Het gaat er mij vooral om dat de sfeer van de avond iets met de jongeren doet. Wat de jongeren voor de rest met de avond doen, laat ik over aan de Here God. Ik hoop dat mensen nieuwsgierig worden naar het geloof en naar wat hier nou eigenlijk gebeurt."

Hoe gaat de avond precies in z'n werk?
"Voor de kerk staan jongeren met manden die gevuld zijn met kaarsen. Jonge voorbijgangers worden aangesproken met de vraag of ze in de kerk een kaarsje willen branden. In de kerk zal ook muziek door jongeren gemaakt worden. Verder is er voor wie wil de mogelijkheid om te praten met pastorale medewerkers. De avond duurt van 20.30 tot 23.30."

"Met Night of Light in de Dom willen we mensen de kans geven om even stil te worden, even te kijken hoe het nu echt met ze gaat en waar ze mee bezig zijn".

Bron: Domkerk en De Utrechtse Internet Courant.

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons