De Zondagswet blijft voorlopig bestaan

De wet werd in 1815 ingesteld om de kerkgang niet te belemmeren.

in Christelijk Nieuws

Zondags vóór 13.00 uur mag men dus nog steeds geen openbare bijeenkomsten houden die niet religieus van aard zijn.

Het Reformatorisch Dagblad meldt dat dit onmiskenbaar is gebeurd dankzij CU en SGP. Refdag.nl schrijft: 'Het was maar een minuscuul briefje dat minister Plasterk van Binnenlandse Zaken eind vorige week naar de Tweede Kamer stuurde. Hij meldde daarin dat het kabinet voorlopig geen uitvoering gaat geven aan een motie over afschaffing van de Zondagswet die de Tweede Kamer in december 2012, dus bijna twee jaar geleden aanvaardde'.

Verder schrijft het Reformatorisch Dagblad: 'De Zondagswet stelt regels voor het respecteren van rust rond religieuze bijeenkomsten. Volgens Plasterk is er weinig bekend over de werking van de Zondagswet in de praktijk. De regering wil daarom onderzoeken hoe de wet op dit moment in de praktijk functioneert. Tevens wil de minister weten wat de gevolgen zijn van het intrekken van de wet. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons