Christenen keren langzaam terug in Homs

Homs is de stad waar pater Frans van der Lugt ruim 40 jaar woonde

in Christelijk Nieuws

Christenen keren langzaam terug naar de oude Syrische stad Homs. Dit meldt NOS in het achtuurjournaal.

Homs is een van de steden waar veel christenen woonden. Tijdens de belegering van de stad vluchtten de meesten de stad uit. Nu er een staakt-het-vuren in de stad is, zijn de oorlogvoerende partijen de stad uit gegaan.
Beetje bij beetje keren de Syriërs terug naar hun huizen in de stad. Helaas is er niet veel om naar terug te keren. Veel huizen zijn compleet vernietigd door bombardementen en de gevechten tussen de rebellen en het leger van Assad. 

Pater Frans
Homs is de stad waar de Nederlandse pater Frans jarenlang leefde. Frans van der Lugt was een jezuïet en woonde al ruim 40 jaar in Syrië en onderwees en hielp de christenen, Terwijl veel christenen de stad uit vluchtten, omdat de burgeroorlog ook in Homs uitbrak, weigerde Pater Frans om het klooster in Homs te verlaten. In april werd hij door zijn hoofd geschoten door een onbekende man. 

In januari riep Frans van der Lugt, door middel van een filmpje, de mensheid op om de mensen in Homs te helpen. 

Bron & foto: NOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons