BLOG 3 | Van Karakterweekend naar Karakterleven

Mee met de 4e Musketier

in Mediatips

Ik zie het beeld nog voor mij. Idyllisch is denk ik het juiste woord. Miezerig weer, kabbelend water, een stenen boogbrug op de achtergrond, een houten kruis én een groep mannen die zingen. Mannen die één voor één voor de groep komen staan om hun verhaal te vertellen.

[lees hier Blog 1] [lees hier Blog 2]

Het is zondagochtend. Nadat we gisteravond een feestmaal hebben genuttigd zijn we nu bezig met de slotdienst. Bijzonder – en tegelijkertijd eigenlijk heel logisch – om te horen dat iedereen dit weekend op zijn eigen manier heeft beleefd. De één heeft weer zin in het leven gekregen, de ander heeft Jezus op een nieuwe manier leren kennen en weer een ander wil breken met bepaalde zonden. Ook ik stap naar voren en deel over mijn weekend.

In mijn eerste blog schreef ik dat ik Jezus' liefde opnieuw wilde ontdekken. Hier heeft God mij zeker bij stil gezet door Zijn grootheid te laten zien. Daarnaast was ik persoonlijk toe aan een krachtmeting met mijzelf. Is dat gelukt? Ja, die krachtmeting heb ik gehad, ik ben voor mijzelf geslaagd en heb nieuwe uitdagingen gevonden waarmee ik verder kan.

Ik begon deze reeks met de vraag: 'Ben je pas een echte christelijke man in Nederland als je met je rode Musketier-polo over het Opwekkingsterrein loopt?’ Het antwoord is: 'nee'.

De 4e musketier heeft mij de uitdaging gegeven om mezelf een weekend lang de spiegel voor te houden op persoonlijk-, relationeel- en geloofsgebied. De mannen die met de rode polo rondlopen hebben deze reis volbracht. De echte reis voor mij begint echter pas op het moment dat ik dit ga toepassen op mijn dagelijks leven. En dat is een worsteling die zwaarder is dan een ‘berenlul’. Een worsteling die tegelijkertijd lichter wordt door die echte vrienden om je heen. Wetende dat de Overwinnaar aan mijn kant staat ga ik die strijd graag aan!

Mijn weekend begon op Maastricht CS en eindigt na een paar dikke hugs met team 404 op station Venlo. Dat was het Karakterweekend van de 4e Musketier. Op naar het Karakterleven van Rowen Lok.

P.S.: Direct toepassen wordt gestimuleerd bij de 4e Musketiers. En dus heb ik een keuze gemaakt die zowel op persoonlijk geloof, maar vooral relatiegebied impact heeft!

{bekijk in het YouTube filmpje welke bijzondere keuze Rowan heeft gemaakt}

Rowen Lok, 21 jaar, sinds 2 weken verloofd met Suzanne. Bedrijfskundige in opleiding, probeer mijn eigen bedrijfje van de grond te krijgen. Sportfanaat en actief met Athletes in Action. Spreekt graag voor jeugd.

Foto boven: 4e Musketier

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons